Sortiment

I Mars månad öppnar vi upp för försäljning i våra 5 växthus, vi får i början av Mars hem ca 60000 små sticklingar som ska sättas i jord i krukor eller amplar, allt detta gör vi för hand och placeras ut i den ca 1000kvm stor växthusodlingen. Det är en härlig tid med mycket jobb. Vi tar hem sticklingar från Skåne och Tyskland, det är sommarblomssticklingar så som petunia, dahlia, lobelia och många fler som planteras då. När vi öppnar upp i Mars har vi mängder med vackra Penséer, både storblommiga och småblommiga, i regnbågens alla färger. Dessa underbara vårblommor odlas i Fivelstad trädgård, Motala. Vi samarbetar med andra odlare runt om i Sverige, Danmark och Holland för att kunna erbjuda ett brett sortiment. I Mars, April och ev. en bit in i Maj är det tid för vårblommor så som Penséer, Vårlökar, Gyllenlack, Tusensköna, Förgätmigej, Ranunkel, Kryddväxter mm. De växter tål en del kyla, penséerna är tåligast och klarar ner till -9 c.

När vi sen går in i Maj kommer alla sommarblommor igång på allvar ( det kan hända att vi tjuvstartar lite innan, inne i växthusen). Då dignar växthusen av vackra blomsteramplar och många plantor måste få lämna sitt varma växthus för att få komma ut och härda till sig utomhus. Vi odlar under denna tid minst lika mycket växter utomhus, på bord, i rännor och på marken som inne i växthusen. Vi placerar växterna ute för att de ska härda till sig (klara av en del kyla) och för att de ska växa långsammare, vilket bildar en tät, tålig och kraftig planta.

I Maj och Juni är vår högsäsong, då finns det närmare 9000 olika blomsteramplar att välja bland, ca 80000 sommarbloms plantor av olika sorter, mängder av färdiga planteringar och mycket mer. Det är en underbar tid att njuta av alla vackra blommor som visar sig från sin bästa sida. Fram till Midsommar har vi fullt sortiment av sommarblommor, grönsaksplantor och färska kryddor.

I Juli månad börjar vi rea ut de växter som finns kvar för att sen kunna stänga växthusen för säsongen, i början av Juli.