Kontakt

                  Årets vackra Nyheter 2017

( med reservation för slutförsäljning)

                              

Dubbelblommande Million bells i två nya färger : Pink Vein och Apricote. Underbart söta små rosliknande blommor, de har ett härligt hängande växtsätt. Därför placerar vi dem i amplar.       

Häng Begonia i tre nya färger: Hot Orange, Snow, Rose, dessa tre kommer att finnas i amplar. Begonian trivs i lite skuggigare lägen och behöver därför inte så mycket vatten. Lättskött!

      

Kap Malva, Anisodontea `Lady in pink´ kompakt växtsätt, blomrik.

              

Calendula Gul Ringblomma i kruka. Tålig blomrik sort.          

Två nya sorters storblommiga hängfuchsia : White King och Purple Rain


 

Hängpetunia `Chocolina´ Kompakt växande sort med medelstora vackra sammetsbruna blommor. Vi kommer blanda denna skönhet med förra årets nykomling, den superläckra petunian `Flamingo´ som har ett enastående växtsätt, i amplar. Men även i rena färger.


 

Petunia Pink Star hade vi förra året, Violet star är ny för året ( vi hade den snarlika Blueberry Star förra året men vi upplevde den lite för upprätt växande) Ny för året är även den rosa/gula Daybreak.

Vi kallar denna serie för Little Star eller Little Tunia, de är mycket tåliga mot uttorkning och blommar rikligt hela sommaren! Finns i många fina färger.


           

Nyhet för året är också dessa skönheter: Anthirrium  Antirinca ( sticklings förökad lejongap)  Förgrenar sig fint och blommar rikligt. Finns i färgerna Rose och Peacy.    


                                                  

Blodfläder Sambucus ´Black Lace´

Medelstor buske med öppet växtsätt. Smala flikiga purpurröda blad som ger väldigt dekorativt intryck. Unga blad är grönröda. Ljusrosa doftande blommor i flata blomkorgar i juni, rikligt med glänsande svarta bär i september. Det går utmärkt att göra saft på både blommor och bär, liksom på vanlig fläder. Saften blir dock rosatonad. Härdigt alternativt till rödbladiga japanska lönnar. Anspråkslös och lättodlad.

Färg: rosa
Blomning: juni
Höjd: 2 - 2,5 m.
Läge: sol - halvskugga
Jord: väldränerad näringsrik jord
Zon: I-V